In mei worden alle vogels blij - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Peter en Marlies Goossens - WaarBenJij.nu In mei worden alle vogels blij - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Peter en Marlies Goossens - WaarBenJij.nu

In mei worden alle vogels blij

Door: Peter

Blijf op de hoogte en volg Peter en Marlies

25 Mei 2014 | Suriname, Paramaribo

Mei 2013 waren wij hier voor onze oriëntatie op Suriname. We hebben toen veel regen gehad, maar dat heeft ons niet afgeschrikt. Nu in 2014 lijkt het erop dat de grote regentijd naar juni is verschoven, dus zit dat er nog aan te komen. De laatste 2 dagen al wat meer van gemerkt.

In april hadden we hier 2 jongens/mannen hier op bezoek. Antoine en Elmar. Antoine was/is onze buurjongen aan de Patrijs in Raalte en die kennen we van kleinsaf. Elmar kennen we ook omdat zijn vader leraar van Lindsay en Shaun was. Antoine en Elmar ware op Curaçao voor hun stage als leraar in opleiding. Antoine had al en jaar geleden gezegd/beloofd om langs te komen. We waren blij dat hij zijn belofte is nagekomen, want het gaf ons een fijn gevoel. Over de Patrijs en buren niet veel dan goeds in onze gedachten, het was een fijne tijd bij jullie. Ook de opvang na onze terugkomst uit Australië was geweldig. Ja in 1 woord geweldig, zo zouden veel buren moeten zijn.
En dat gevoel werd nu doorgetrokken door deze jongens die ons zijn komen bezoeken. Ze hebben zich zelf goed vermaakt en wij hebben ons best gedaan om het hun nar de zin te maken. Het gong zelfs zo ver dat we in een groepsgesprek hebben moeten besluiten om geen complete ontbijten meer voor ze te maken, want het ging er niet allemaal meer in.
We hebben samen met hun een casino bezocht, waar Elmar met 120 srd winst naar huis ging, maar niet alvorens ons op een heerlijke ijscoupe te tracteren. Op bijgaande foto's zie je onze laatste dag samen in Berg en Dal, gelegen aan de Suriname rivier.
Jongens hartelijk bedankt namens: Marlies, Peter, Arthur, Henkie en Mister Wheathen.

• 04 Juni 2014 - 21:19

Karin:

leuke foto,s van jou met mijn schoonzusjes en Aurels zusjes, ze hebben het ook erg leuke gevonden samen met jullie.